Διεκόπη ξαφνικά η δίκη των 8 κατηγορουμένων του «Επαναστατικού Αγώνα» που άρχισε σήμερα το πρωί.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν σήμερα οι Ν. Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κ. Γουρνάς, Χρ. Κορτέσης, Ευ. Σταθόπουλος, Σ. Νικητόπουλος, Κ. Κάτσενος και η Μαρί Μπεραχά.

Αιτία για τη διακοπή της δίκης σύμφωνα με tovima.gr, ήταν αφενός η αποχή των δικηγόρων και αφετέρου το αίτημα των συνηγόρων του 36χρόνου Κ. Κάτσενου, ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές μόλις στις 30 Σεπτεμβρίου, να έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν την δικογραφία.

Σε γραπτή δήλωση που μοίρασαν, κατόπιν αδείας της εισαγγελέως, στους εκπροσώπους του Τύπου οι τρεις εκ των κατηγορουμένων (οι Ν. Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Κ. Γουρνάς), οι οποίοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την δράση του «Επαναστατικού Αγώνα» υποστηρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τους και χαρακτηρίζουν την κρίση συστημική.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «σήμερα η ανάγκη για ένοπλη προλεταριακή αντεπίθεση του σάπιου συστήματος δεν βρίσκεται μόνο στα κείμενα του ΕΑ αλλά και στη σκέψη και τα χείλη όλο περισσότερων ανθρώπων, αφού αναγνωρίζεται πλέον ως ο μόνος τρόπος για να αποτινάξουμε από πάνω μας τη σύγχρονη δικτατορία του κράτους και του κεφάλαιου, για να βγούμε από την συστημική κρίση για να μην αφανιστεί ο πλανήτης και η ανθρωπότητα από την στυγνή εκμετάλλευση της υπερεθνικης ελίτ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 8 συνεργοί στα ειδεχθή εγκλήματα θα ξανακαθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 24 Οκτωβρίου.