Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από πολυήμερη έρευνα,  σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, για απατηλή διαφήμιση μέσω ιστοσελίδας που διατηρούσε.   

Ειδικότερα, η Πρεσβεία του Κατάρ στην Αθήνα, κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άγνωστος λειτουργεί ιστοσελίδα, χρησιμοποιώντας τα επίσημα εμβλήματα και τη σημαία του Κατάρ και διαφημίζει απατηλώς ότι αναζητούνται οικήματα και οικόπεδα στην Ελλάδα, για την αγορά τους από επενδυτές του Κατάρ.

Επιπλέον, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας προέτρεπε τους ενδιαφερομένους να προκαταβάλλουν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ για διαδικαστικά έξοδα και να αποστείλουν το τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Από ψηφιακή έρευνα, μετά από Εισαγγελική παραγγελία, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ανήκει σε εταιρεία, στην οποία ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος είναι ο 30χρονος ημεδαπός.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ένας σκληρός δίσκος, έντυπο διαφημιστικό υλικό της απατηλής ιστοσελίδας και αποδείξεις από εταιρείες ταχυμεταφορών

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο 30χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.