Άρχισε η αποκομιδή των απορριμμάτων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Τα ξημερώματα άνοιξε ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή της Μαυροράχης, μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΠΟΕ - ΟΤΑ. «Αύριο οι εργαζόμενοι θα έχουμε γενική συνέλευση στη Θεσσαλονίκη για να εξετάσουμε το μέλλον των κινητοποιήσεων μας. Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα, αποφασίσαμε να λήξουμε την κατάληψη στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, καθώς δεν υπήρξε η απαραίτητη νομική κάλυψη από την Ομοσπονδία μας», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστας Ζέρβας.

Εξαιτίας της κατάληψης στο ΧΥΤΑ, από την περασμένη Δευτέρα, και της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τα σκουπίδια σχηματίζουν μικρούς λόφους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Μόνο στον κεντρικό δήμο υπολογίζεται πως έχουν συσσωρευτεί πάνω από 500 τόνοι απορριμμάτων και χρειάζονται τουλάχιστον δύο 24ωρα για να καθαρίσει η πόλη.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς στους περισσότερους δήμους του νομού, λόγω του ότι στο ΧΥΤΑ έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες απορριμματοφόρα για να εναποθέσουν τα φορτία.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ