''Με δική σας πρωτοβουλία ανοίξτε τα σχολεία'', ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, από μαθητές της Τρίπολης, με τους οποίους είχε συνάντηση και άκουσε τα αιτήματά τους. ''Η κρίση στην Ελλάδα οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα και τώρα δεν μιλάμε αληθινά'', είπε ο κ. Τατούλης κι απέρριψε τη λογική ότι ''τις καταλήψεις τις κάνουν τα παλιόπαιδα''. Χαρακτήρισε ''μπούσουλα των μεγαλυτέρων, τα όνειρα των νέων παιδιών'', τα οποία κάλεσε να αμφισβητήσουν την υπάρχουσα κατάσταση και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον, με διάλογο μέσα από ανοιχτά σχολεία.

''Η ελπίδα στον τόπο είμαστε εμείς, δεν υπάρχουν από μηχανής Θεοί όπως στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες'', πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, ενώ δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί στο πλευρό των μαθητών, όποτε χρειαστεί, καλύπτοντας ανάγκες που υπάρχουν και πρόσθεσε ότι οι μαθητές έχουν δίκιο να αντιδρούν.

'Οπως χαρακτηριστικά ανάφερε ''και καλύτεροι είναι από εμάς, και πρόκειται να υποστούν τις συνέπειες των λαθών της δικής μας γενιάς. Οι πολιτικοί ποτέ δεν επένδυσαν ουσιαστικά στην παιδεία και γι' αυτό η σημερινή μαθητική νεολαία αντί για μπροστά θα βρεθεί, για πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια, πολύ πίσω''.