Να ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την παρεμπόδιση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, καλεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΣΔΚΝΑ Νίκο Χιωτάκη, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί και προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, κ. Ελένη Ράικου, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογραμμίζει τους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία που συνεπάγεται η συνέχιση του παράνομου αποκλεισμού της χωματερής, μη επιτρέποντας στα απορριμματοφόρα την εναπόθεση των σκουπιδιών.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της κυβέρνησης, για τα θέματα της εργασιακής εφεδρείας και το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο.

Με απόφαση που πήρε η ΠΟΕ ΟΤΑ, θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ και στα δημοτικά αμαξοστάσια, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν εκ νέου και σε καταλήψεις των δημαρχείων της χώρας.

Σημειώνεται ότι πως η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση με τα σκουπίδια, καθώς ήδη εδώ και περίπου πέντε ημέρες δε γίνεται αποκομιδή.

Με το δεδομένο πως οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν την αυτή τακτική -τουλάχιστον- έως και τη νέα 24ωρη απεργία στις 19 Οκτωβρίου, είναι βέβαιον πως τόνοι με σκουπίδια θα κάνουν πλέον εμφανή την «επέλασή» τους στους δρόμους των πόλεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δυσκολεύοντας τη ζωή των κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ