Σταδιακή μεταβολή του καιρού στα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται για σήμερα, Παρασκευή. Aναλυτικά:

 Μακεδονία, Θράκη: γενικά αίθριος με τοπικές ομίχλες το πρωί. Το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να βρέξει κυρίως στα δυτικά. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: γενικά αίθριος με τοπικές ομίχλες το πρωί. Από το απόγευμα σταδιακά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 29 και τοπικά στα νοτια έως 30 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα νοτια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και αργότερα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Αττική: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: γενικά αίθριος. Νεφώσεις από το απόγευμα. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου.