Παρά το γεγονός ότι μειώνονται οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια και συνεχίζονται τα προβλήματα με την εξεταστική και τα εξάμηνο, ορισμένοι φοιτητές επιμένουν στις κινητοποιήσεις και ήδη τελούν υπό κατάληψη 63 τμήματα. Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί και φοιτητές έξω από το υπουργείο Παιδείας. Αναλυτικότερα, η κατάληψη στην Ιατρική σχολή έληξε αργά χθες το βράδυ με επεισοδιακό τρόπο, αφού υπήρξαν εντονότατες διαφωνίες μεταξύ των φοιτητών που ήθελαν να συνεχιστεί η κατάληψη και εκείνων που ήθελαν να ανοίξει η σχολή.

Ζητούμενο πάντως σε αρκετά Πανεπιστήμια είναι να δώσουν εξετάσεις οι φοιτητές, όπου λήγουν οι καταλήψεις, για να αρχίσει το εξάμηνο, το οποίο σύμφωνα με το νέο νόμο δεν "επιδέχεται εκπτώσεων" όπως ζητούν ορισμένοι φοιτητές και θα πρέπει να διαρκέσει 13 εβδομάδες.

Παράλληλα, φοιτητές και σπουδαστές που ανήκουν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, (ΜΑΣ),πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Στο ίδιο σημείο πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση και οι εκπαιδευτικοί των ΑΕΙ και ΤΕΙ που περιμένουν διορισμό.

Αναβρασμός όμως επικρατεί και στη Μέση Εκπαίδευση, καθώς συνεχίζονται οι καταλήψεις σε γυμνάσια και λύκεια, ενώ τις τελευταίες ημέρες αντιδρούν πολλοί καθηγητές γιατί, όπως λένε, μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή εκπαιδευτικοί που φέρεται να πλεονάζουν στα σχολεία τους. Παράσταση διαμαρτυρίας και γι' αυτό το θέμα, έκαναν χθες το μεσημέρι εκπαιδευτικοί στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αθηνών.

Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας, που προχώρησε από την αρχή της χρονιάς και σε ορθολογικότερη κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού, διαπιστώνει ότι δεν είναι πολλά τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία. Όμως οι καθηγητές καταγγέλλουν ότι στοιβάζονται δεκάδες μαθητές μέσα στα τμήματα που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Οι ισχυρισμοί των εκπαιδευτικών δεν επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των μαθητών, ανά τμήμα, στην περιοχή της Αττικής είναι κατά μέσον όρο 23 μαθητές. Μόνο το 16% των γυμνασίων και το 19% των λυκείων, έχουν τμήματα με 26-30 μαθητές.