«Σαφάρι» στα ιατρεία της Θεσσαλονίκης, για τη βεβαίωση φορολογικών παραβάσεων, πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία το τελευταίο τριήμερο, έπειτα από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από καταγγελίες που έγιναν στο τηλεφωνικό νούμερο 11012 της Οικονομικής Αστυνομίας, κλιμάκια του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησαν έρευνα σε 20 ιατρεία διάφορων ειδικοτήτων.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι εννέα γιατροί, κατά περίπτωση, δεν έκοβαν αποδείξεις ή δεν τηρούσαν σωστά τα βιβλία ασθενών, ή δεν ενημέρωναν σωστά τα βιβλία εσόδων- εξόδων, καθώς και τα προβλεπόμενα φορολογικά βιβλία.

Σε μία περίπτωση γιατρού ψυχιάτρου - ψυχολόγου δεν τηρούνταν καθόλου στοιχεία και βιβλία, ενώ σε μία άλλη περίπτωση ενός οδοντιατρείου διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν και άλλοι οδοντίατροι που είτε δεν είχαν εκδώσει βιβλία και στοιχεία είτε είχαν συνταξιοδοτηθεί.

Σε βάρος των εννέα ιατρείων σχηματίζονται δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να κινήσουν τις διοικητικές διαδικασίες.