Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μακεδονίας μετά από σχετική απόφαση γενικής συνέλευσης που έγινε την Πέμπτη.

Παράλληλα αντιπροσωπεία τους θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία των εγκατάστασεων λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους «οι σπουδαστές της ΑΕΝ Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν ειρηνική διαδήλωση έξω από τα γραφεία του αρμόδιου υπουργείου στις 10 Οκτωβρίου 2011 για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για την χρόνια απραξία και ανευθηνότητα των αρμόδιων φορέων όπου ακόμα και μετά από εξι χρόνια αυνατούν να βρούν λύση στα προβλήματα μας».
Για το θέμα έστειλε επιστολή προς τον κ. Χρυσοχοΐδη και η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «αυτό που στην κυριολεξία μας εκπλήσσει, είναι το γεγονός πως τόσα χρόνια επέτρεπαν την λειτουργία της Ακαδημίας, εκθέτοντας τόσο κόσμο σε κίνδυνο και ιδιαιτέρως τους σπουδαστές».

Συμπληρώνουν ακόμη πω «μέχρι στιγμής δεν έχει εξευρεθεί νέα στέγη για την φοίτηση των σπουδαστών» προειδοποιώντας ότι στο τέλος της χρονιάς δεν θα βρίσκουν πλοία να ταξιδέψουν για το απαραίτητο εκπαιδευτικό τους εξάμηνο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη χρονιά τους.

Πηγή: Το Βήμα