Το κεντρικό κτίριο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) κατέλαβαν σήμερα οι εργαζόμενοι σε αυτό, προκειμένου «να αποτρέψουν τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση κατάργησή του».

Τους καταληψίες επισκέφθηκε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδ. Δρίτσας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, όπως ανακοινώθηκε, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΝΑΤ Χρήστο Φωτίου με τον οποίο συζήτησε τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους έχουν οδηγήσει στην απόφαση για σειρά κινητοποιήσεων.

Στη συνέχεια ο κ. Δρίτσας μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων του ΝΑΤ, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το αρχαιότερο ασφαλιστικό ταμείο, το ΝΑΤ, και μάλιστα άμεσα και εν κρυπτώ, είναι δηλωτική των προθέσεών της έναντι των εργαζομένων στο Ταμείο και των ασφαλισμένων ναυτικών.

Οι αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνται γεννούν βάσιμες υποψίες ότι αυτές οι προθέσεις σχετίζονται με την μείωση του ήδη αποδυναμωμένου στελεχιακού δυναμικού μέσω απολύσεων και ασφαλώς με την περαιτέρω μείωση των συντάξεων των ναυτικών.

Οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και οι ασφαλισμένοι σε αυτό δικαιούνται να γνωρίζουν με σαφήνεια ποια είναι τα κυβερνητικά σχέδια για το μέλλον του ΝΑΤ».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ