Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ευρώπη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ, για τα επόμενα δύο χρόνια, εκλέχθηκε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στο Συνέδριο του ΠΟΤ που πραγματοποιείται στην Κορέα. Ο κ. Γερουλάνος, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την τιμή που κάνουν στην Ελλάδα αναφέρθηκε στις προτεραιότητες και στους στόχους που θέτει η ελληνική Προεδρία κυρίως σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του Τουρισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι όταν υψώνουμε τείχη αλλά όταν χτίζουμε γέφυρες, σημείωσε στην ομιλία του ο υπουργός και στάθηκε στην προσβασιμότητα των πολιτών του κόσμου σε όλες τις τουριστικές αγορές.

Μάλιστα τόνισε ότι πρέπει να γίνει δουλειά προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών ζημιών που δημιουργούνται από τα νέα τείχη που χτίζονται, υπογραμμίζοντας ότι ειδικά στην Ευρώπη θα πρέπει να αναστραφεί αυτή η απειλή.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο Παύλος Γερουλάνος υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας στον τουρισμό με τον Λευκορώσο ομόλογο του ενώ αμέσως μετά συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού της Ν. Κορέας κ. Τσόε Κουάνγκ Σικ, με τον οποίο συζήτησαν για την ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θα επισκεφθεί αύριο το Αμπού Ντάμπι προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.