Συνεχίζονται και αύριο οι καταλήψεις των ΧΥΤΑ, των δημοτικών κτιρίων και των δημαρχείων της χώρας, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της «ενάντια στην πολιτική της οικονομικής εξόντωσης των εργαζομένων που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα». Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, αύριο Τρίτη, καθώς και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) και στην πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

Σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, έχουν κληθεί σε σύσκεψη στο ΧΥΤΑ όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους μέχρι και την πανελλαδική 24ωρη απεργία της 19ης Οκτωβρίου των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Εν τω μεταξύ, σε χωματερή έχουν μετατραπεί οι περισσότεροι δρόμοι σε Αττική και Θεσσαλονίκη εξαιτίας των συνεχιζόμενων απεργιών στους δήμους. Η κατάσταση επιδεινώνεται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.