Τα όπλα βγήκαν το βράδυ του Σαββάτου, στο Αρκαλοχώρι Kρήτης σε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη. Παρέα νεαρών η πλειονότητα των οποίων ήταν ανήλικα παιδιά, πήγε στο Γενικό Λύκειο της κωμόπολης και μετά από φασαρία ένας εξ αυτών έβγαλε ένα όπλο και απείλησε, 16χρονη μαθήτρια, ακουμπώντας την κάννη στο μέτωπό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα τριών ανηλίκων κι ενός ενήλικα επισκέφθηκαν προχθές το βράδυ το σχολείο. Οι μαθητές του σχολείου φαίνεται ότι τους είπαν να αποχωρήσουν διότι είναι υπεύθυνοι για τους χώρους και δε θέλουν να γίνει καμία ζημιά.

Επάνω στην κουβέντα κάποιοι από τους καταληψίες μαθητές με πιο έντονο ύφος ζήτησαν από τους «εξωσχολικούς» να αποχωρήσουν.

Εκείνη τη στιγμή ο ένας από τους ανήλικους έβγαλε το όπλο και τους απείλησε. Τελικά, οι εμπλεκόμενοι αποχώρησαν και το θέμα δεν πήρε διαστάσεις.

Χθες, όμως, συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας 16, 17, 17, 17 ετών, ένας 21χρονος και οι μητέρες των ανηλίκων, ηλικίας 42, 44, 47 και 51 ετών. Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα.

Έρευνες έγιναν στα σπίτια των εμπλεκομένων και βρέθηκαν: στο σπίτι του 16χρονου το όπλο και στο σπίτι του ενός 17χρονου ένα πλήρες φυσίγγιο πολεμικού όπλου, ένα πλήρες φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου, ένας σουγιάς και μία σιδερογροθιά.

Σημειώνεται ότι οι ανήλικοι συλληφθέντες είναι μαθητές άλλων σχολείων της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου.Πηγή: cretalive.gr