Μαθήματα και το Σάββατο προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες θα αναγκαστούν να κάνουν οι μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων, όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Σέβομαι και κατανοώ την πικρία και τα αδιέξοδα στην κάθε οικογένεια. Το να κάνεις, όμως, κατάληψη για να διαμαρτυρηθείς δεν το θεωρώ σωστό. Μπορείς με πολλούς ειρηνικούς τρόπους να διαμαρτυρηθείς. Η Δημοκρατία μας το επιτρέπει. Κλείνουν το σχολείο, αλλά θα αναγκαστούν να πηγαίνουν το Σάββατο για να μη χαθεί ούτε μία εκπαιδευτική ώρα προς όφελος των παιδιών και της Παιδείας» τόνισε, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι καταλήψεις «έχουν γίνει της μόδας» και «στρέφονται εναντίον των ίδιων των μαθητών».

Αναφερόμενη στις καταστροφές που έγιναν σε σχολεία της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας έκανε λόγο για «επικίνδυνα φαινόμενα». «Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να ειδοποιούνται οι Αρχές. Έχουν υποχρέωση τα στελέχη της εκπαίδευσης να ειδοποιούν τις Αρχές. Δεν μπορεί το υπουργείο να είναι σε όλα τα σχολεία» είπε.

Για το θέμα των σχολικών βιβλίων, η κ.Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση μέσα στον Οκτώβριο θα έχει εξομαλυνθεί πλήρως.

Την ίδια στιγμή, μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των γυμνασίων και των λυκείων, που εξακολουθούν να είναι υπό κατάληψη. Ειδικότερα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην Αχαΐα παραμένουν υπό κατάληψη πέντε σχολεία, ενώ και στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας το σύνολο των υπό κατάληψη σχολείων φθάνει συνολικά τα 14.

Στο μεταξύ οι διευθυντές των σχολικών μονάδων στις οποίες είχαν γίνει καταλήψεις, καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών.


Πηγές: In.gr - ΑΠΕ