«Η νέα ΚΑΠ είναι τεράστιας σημασίας και απαιτεί μεγάλη εθνική συνεννόηση», επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αμέσως μετά τη λήξη της ευρείας σύσκεψης με θέμα τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τη διαμόρφωση των ελληνικών θέσεων. Ο κ. Σκανδαλίδης, αφού σημείωσε πως όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων είναι σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο, υπογράμμισε πως η διαπραγμάτευση με την ΕΕ «θα είναι σκληρή καθώς η οικονομική συγκυρία δεν ευνοεί».

 «Συνεχίζουμε στις θέσεις μας», πρόσθεσε, «δηλαδή, στην αύξηση του προϋπολογισμού, στη δυνατότητα κάθε κράτους μέλους να προσδιορίζει την έννοια του ενεργού αγρότη κ.τ.λ.».

 Πολύπλοκη και γραφειοκρατική, χαρακτήρισε τη νέα ΚΑΠ ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Γιάννης Τσιφόρος, ο οποίος τόνισε πως η μείωση των άμεσων ενισχύσεων από 5-9% που προβλέπεται για τη χώρα μας δεν είναι θετική εξέλιξη για το εισόδημα του Έλληνα αγρότη. Το θετικό είναι ότι έχουν μεγαλύτερη ενίσχυση οι νέοι αγρότες, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Λεωνίδας Πολυμενάκος, από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται κι επιπλέον στήριξη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ