Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια των εργαζομένων στους ΠΟΕ-ΟΤΑ και το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Από τις 12:00 το μεσημέρι ξεκίνησε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ- ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη. Λίγο πριν τις 13.00 ξεκίνησε πορεία προς τη Βουλή, όπου ενώθηκαν με την πορεία των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποίησαν σήμερα καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, γκαράζ, δημαρχείων και Χ.Υ.Τ.Α. σε όλη τη χώρα.

Απεργιακό «τσουνάμι»

Κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές, έχουν αποφασίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ. Οι ομοσπονδίες προγραμματίζουν συλλαλητήριο για τις 10.00 π.μ. το πρωί του Σαββάτου και πορεία προς τη Βουλή.

Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 15.00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), ενώ την ίδια μέρα στη 1.00 μ.μ., η Ο.Λ.Μ.Ε. προγραμματίζει συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Την Τετάρτη απεργούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ για την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας.

Σε δεκαήμερη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ απεργία διαρκείας ξεκίνησαν, οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου απεργούν οι εφοριακοί, και σε 10ήμερη απεργία προσανατολίζονται οι τελωνειακοί.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, η μορφή και η διάρκεια των οποίων θα συγκεκριμενοποιηθεί κατά την αποψινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ημέρες που απεργεί και η ΓΣΕΕ, προχωράει και η ΟΤΟΕ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα.