Χωρίς προβλήματα διεξάγεται ο εφοδιασμός των καταναλωτών με καύσιμα, παρά την απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). Μπορεί η κίνηση στα πρατήρια της Θεσσαλονίκης να καταγράφεται σήμερα αυξημένη ως και 40%, πλην όμως, «όλα βαίνουν ομαλά», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών «Μέγας Αλέξανδρος», Θέμης Κιουρτζής.

Όπως είπε, οι καταναλωτές φοβούμενοι τυχόν ελλείψεις στην αγορά, λόγω της απεργίας διαρκείας που ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, φροντίζουν να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους.

Πάντως, όπως επεσήμανε ο κ. Κιουρτζής, η δομή της εγχώριας πετρελαϊκής αγοράς είναι τέτοια που η απεργία στα ΕΛΠΕ από μόνη της δεν μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού.

Σήμερα, πάντως, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ είχαν συγκεντρωθεί, από νωρίς το πρωί, έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιωνία και προς το μεσημέρι προχώρησαν στο κλείσιμο των μονάδων του εργοστασίου, ώστε να σταματήσει η παραγωγή, ενώ ήδη έχουν ανασταλεί οι φορτώσεις, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων τους, Γιώργος Παπακωνσταντίνου