«Η υπηρεσία έχει ξεκινήσει ήδη ελέγχους σε υποθηκοφυλακεία και πολεοδομίες για να διαπιστώσει τον ακριβή αριθμό. Θα τον δούμε και θα τον διασταυρώσουμε και από τις αρμόδιες ΔΟΥ στις οποίες υποβάλλονται οι δηλώσεις», αποκάλυψε την Τρίτη, το στέλεχος του Σώματος Νικόλαος Λέκκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, για τις έρευνες του ΣΔΟΕ για τα ακίνητα που κατέχουν offshore εταιρείες στην Ελλάδα. «Όταν υπάρχουν ακίνητα στην Ελλάδα, η έδρα ορίζεται εδώ. Από παλιότερα, οι offshore εταιρείες με ακίνητα στην Ελλάδα πλήρωναν φόρο έως το 2009 3% επί της αντικειμενικής αξίας. Το 2010 και το 2011 έγινε 15% επί της αντικειμενικής αξίας», τόνισε ο κ. Λέκκας, προσθέτοντας ότι «είμαστε στην αρχή».

Ο ίδιος αποκάλυψε, μάλιστα πως ήδη έοχυν εντοπιστεί 14 offshore εταιρείες στη Θεσσαλονίκη: στην (ΔΟΥ) ΦΑΕΕ Θεσσαλονίκης, στην Κασσάνδρα, στον Πολύγυρο και υπάρχουν και στη Β’ Κατερίνης.

«Είναι 14 εταιρείες για τις οποίες ο οφειλόμενος φόρος χωρίς τις προσαυξήσεις φθάνει τα 26 εκατ. ευρώ και δύο εξ αυτών στερούνται ΑΦΜ. Δηλαδή, δεν θα τις έβρισκε κανείς, φαντάσματα! Ειδικότερα μία που είναι στον Πολύγυρο έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο 21 εκατ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Αντιλαμβάνεστε ότι το πάρτι πρέπει να τελειώσει», κατέληξε ο ίδιος.
TAGS