Βομβαρδισμένη περιοχή θυμίζει το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας γύρω απο την πλατεία Εσπερίδων, όπου στις 4 τα ξημερώματα εξερράγη ισχυρότατος εκρηκτικός μηχανισμός, έξω απο το κατάστημα ενδυμάτων CELESTINO, στην οδό Ανδρέα Μεταξά 24. Εκτεταμένη έρευνα πραγματοποιείται από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες. Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές σε καταστήματα και διαμερίσματα πολυκατοικιών, μέχρι και τον τρίτο όροφο και σε ακτίνα περίπου 100 μέτρων.

Το κατάστημα ενδυμάτων ισοπεδώθηκε, ενώ τουλάχιστον άλλα 20 καταστήματα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Στην είσοδο του καταστήματος που τοποθετήθηκε η βόμβα άνοιξε κρατήρας βάθους 30 εκατοστών στο πεζοδρόμιο και μόνο λόγω της προχωρημένης ώρας και της απουσίας περαστικών δεν υπήρξαν θύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών της Ασφάλειας, που ερευνούν το χώρο για τη συλλογή στοιχείων, ενδέχεται στο μηχανισμό να χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και 10 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα, αλλά εξετάζεται κυρίως η εκδοχή να υπάρχει κύκλωμα εκβιαστών.

Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες που μεταδίδει το tovima.gr, η αστυνομία έχει ήδη αρχίσει να ερευνά πιθανή εμπλοκή 46χρονου επιχείρηματία, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών και είχε οικονομικές διαφορές με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του καταστήματος.