Έντονες παραμένουν οι αντιδράσεις εργαζόμενων και συνδικάτων στα νέα μέτρα της κυβέρνησης με συνεχιζόμενες απεργίες και καταλήψεις δημοσίων κτιρίων. «Έχτισαν» την πόρτα των Κεντρικών Γραφείων της ΕΥΑΘ! Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αποκλεισμένα είναι τα υπουργεία Οικονομικών, Γεωργίας, Ανάπτυξης, το παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Ευαγγελιστρίας, ενώ στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι χτίζουν έναν τοίχο έξω από την είσοδο της ΕΥΑΘ.

H κατάληψη στα κτίρια του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα (Νίκης και Καραγιώργη Σερβίας) πραγματοποιείται από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών. Η ΟΣΥΟ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ένα πραγματικό πογκρόμ εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων με κυρίαρχα την κατάργηση υπηρεσιών, τη συρρίκνωση οργανικών μονάδων, την εργασιακή εφεδρεία – απόλυση και την μείωση των αποδοχών μέσα από το νέο μισθολόγιο και ζητούν απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Με απεργίες αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Θα λειτουργήσουν ο προαστιακός και τα ταξί.

Στο μέτωπο των απεργιακών κινητοποιήσεων, κλειστά θα μείνουν μέχρι την Πέμπτη τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου.

Απεργούν σήμερα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών. Ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 60%.

Τρίωρες στάσεις εργασίας στην λήξη και την έναρξη της βάρδιας έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ, ενώ δίωρη στάση κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 2 μετά το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Υπενθυμίζεται ότι την παράταση των κινητοποιήσεων για ακόμα μια εβδομάδα, έως τις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία από τη Δευτέρα στις 6 το πρωί έως την Τετάρτη στις 6 το πρωί επίσης, λόγω της απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Οι μηχανοδηγοί και ηλεκτροδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξήγγειλαν τριήμερη απεργία για τις 18,19 και 20 Οκτωβρίου. Χειρόφρενο στις 19 Οκτωβρίου αναμένεται να σηκώσουν τα ταξί και τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ και των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

«Έχτισαν» την πόρτα των Κεντρικών Γραφείων της ΕΥΑΘ!

Με τούβλα έχτισαν σήμερα την πόρτα των κεντρικών γραφείων της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, επί της οδού Τσιμισκή, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Η κατάληψη ξεκίνησε στις 6 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι και τις 2.30 το μεσημέρι, ενώ με την κίνησή τους οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ φρενάρουν ουσιαστικά και τον διαγωνισμό που τρέχει για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της επιχείρησης, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΥΑΘ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, Δημήτρης Βασιλειάδης.

Στη 1.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση θα έχουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Πάντως, εισήγηση του κ. Βασιλειάδη θα είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων, με τη μορφή καταλήψεων και μάλιστα διαρκείας.