Ελπίδες για εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια στους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και των άλλων πόλεων της χώρας, δίνει η επίσημη πρόσκληση, που απηύθυνε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης προς την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ- ΟΤΑ, για συνάντηση σήμερα, στις 8 το βράδυ. Μία πρόταση που έγινε αποδεκτή από τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Καστανίδης δήλωσε τα εξής: «Απευθύνω την ύστατη έκκληση στο προσωπικό των Δήμων, ιδιαίτερα στο προσωπικό καθαριότητας, να επανέλθει στα καθήκοντα του αμέσως, να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία των δημοσίων χώρων και Δημοτικών Καταστημάτων, ώστε να αρχίσει αμέσως η αποκομιδή απορριμμάτων ενόψει σοβαρών κινδύνων για τη δημόσια υγεία».

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση "να έρθουν να καθίσουμε στο τραπέζι για να βρούμε μια λύση στα προβλήματά τους", αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει ανάλογη ρύθμιση, όπως και με τους εφέδρους, για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και διευκολύνσεις σε όσους έχουν πάρει δάνεια.