Είναι αδιανόητο να βρεθεί η Πελοπόννησος εκτός στόχων του ΕΣΠΑ, ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους αντιπεριφερειάρχες και τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, με αντικείμενο την κινητικότητα του ΕΣΠΑ. Κατά τη σύσκεψη έγινε αναλυτική παρουσίαση όλων των έργων σε Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, και αποτυπώθηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ δόθηκαν από τον περιφερειάρχη κατευθύνσεις για την επίλυση των προβλημάτων σε σημαντικά έργα.

Ο κ. Τατούλης κάλεσε τόσο τους αιρετούς συνεργάτες του όσο και τα στελέχη της υπηρεσίας να επιδείξουν συνέπεια και υπευθυνότητα, ενώ ζήτησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί παρουσίαση του σχεδιασμού στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι προτάσεις, τα ώριμα και τα προς ωρίμανση έργα. Επίσης επέστησε την προσοχή όλων θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα το ΕΣΠΑ, το οποίο χαρακτήρισε ως το μόνο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για όλα τα έργα, είτε αφορούν το ΕΣΠΑ είτε όχι και ενημέρωσε ότι αναμένεται θετική εξέλιξη στον Ανατολικό άξονα, ο οποίος καλύπτει το οδικό δίκτυο από την Ερμιόνη Αργολίδας μέχρι την Καρδαμύλη Μεσσηνίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ