Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικότερα, μετά το σημερινό συλλαλητήριο, το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), σε ανακοίνωσή του, υπενθύμισε το διεκδικητικό πλαίσιο της 80ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου και με κυρίαρχα αιτήματα τη μη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αλλά και την ανατροπή των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, και θεωρώντας ότι η δημόσια εκπαίδευση και οι λειτουργοί της στην Ελλάδα βρίσκονται «υπό διωγμόν», αποφάσισε ότι η εβδομάδα 17-21/10/2011 ορίζεται ως εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

«Τη Δευτέρα 17/10, συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ταυτόχρονα συνεντεύξεις Τύπου από τα κατά τόπους Δ.Σ. σε όλη την Ελλάδα.

Την Τρίτη 18/10 παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις στα κτίρια της διοίκησης της εκπαίδευσης από τα Δ.Σ. των Συλλόγων όλης της Ελλάδας, στο Λεκανοπέδιο, κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων του Λεκανοπεδίου. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής όλων των συναδέλφων κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας.

Την Τετάρτη 19/10 και Πέμπτη 20/10 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.

Πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους Συλλόγους για τη χάραξη της παραπέρα αγωνιστικής πορείας του κλάδου. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εισηγείται στις Γενικές Συνελεύσεις τη συνέχιση του αγώνα με κινητοποιήσεις διαρκείας, με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων (όπως το 2006) αμέσως μετά τη 48ωρη απεργία της 19ης και της 20ης του Οκτώβρη.

Πραγματοποίηση Ολομέλειας Προέδρων σε ημερομηνία που θα οριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ