Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός, στον οποίο αποδίδεται ηγετικός ρόλος στο πολυπλόκαμο "κύκλωμα των πλειστηριασμών ακινήτων", που συνελήφθη σήμερα μετά από μήνυση μάρτυρα της υπόθεσης τον οποίο απειλούσε.

Ο μάρτυρας, δικηγόρος, μήνυσε τον 53χρονο καθώς του έστειλε φάκελο με μία σφαίρα και μία επιστολή στην οποία είχε συμπεριλάβει και την περικοπή του Αποστόλου Παύλου, στην προς Τίτον επιστολή: "Αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσία παραιτού.."

Σύμφωνα με τον μηνυτή αρχικά ο 53χρονος είχε προσπαθήσει με ανταλλάγματα να τον πείσει να ανακαλέσει όσα επιβαρυντικά είχε καταθέσει για την δράση του κυκλώματος και στην συνέχεια προχώρησε σε απειλές.

Σε βάρος του πολιτικού μηχανικού ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απειλής, απόπειρας παράνομης βίας και παράνομης οπλοκατοχής και παραπέμφθηκε σε δίκη.

Η έρευνα για την δράση του κυκλώματος συνεχίζεται από τον Εισαγγελέα Εφετών Ισ. Ντογιάκο ο οποίος αξιολογεί το ογκωδέστατο υλικό που έχει συλλέξει η Αστυνομία ώστε σύντομα να ασκηθούν ποινικές διώξεις για την υπόθεση.

Η Εισαγγελία Εφετών έχει εντοπίσει και ερευνά συγκεκριμένες δικαστικές κινήσεις (προσφυγές κ.α) που έχουν κάνει πρόσφατα, πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση οι οποίες καταδεικνύουν ότι η δράση του κυκλώματος συνεχίζεται έστω και πιο περιορισμένα.