Σοβαρά επεισόδια μεταξύ εργαζομένων της ΠΟΕ - ΟΤΑ και δημάρχων που συνεδριάζουν για το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων σημειώθηκαν το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΕΔΕ (πρώην ΚΕΔΚΕ). Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ επιτέθηκαν στον δήμαρχο Αθηνών, Γ. Καμίνη, ενώ πανικός επικράτησε όταν δημοτικοί υπάλληλοι προσπάθησαν φορέσουν μάυρη κουκούλα στο δήμαρχο Συκεών και προπηλάκισαν τον δήμαρχο της συμπρωτεύουσας, Γιάννη Μπουτάρη. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του κτιρίου, μπήκαν στην αίθουσα, όπου συνεδριάζουν οι δήμαρχοι και δημιουργήθηκε σοβαρό επεισόδιο με φωνές, εντάσεις και διαπληκτισμούς.

«Ακραίο φασιστικό επεισόδιο χαρακτήρισε όσα έγιναν νωρίτερα στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Δανιηλίδης είπε: «Μας βρίσανε, πετάξανε μπουκάλια και ποτήρια. Εμένα με κλώτσησαν, με χτύπησαν στο χέρι, ενώ έχω και τραύματα στο μάτι. Αυτή την ώρα οι δήμαρχοι είμαστε υπό το καθεστώς εκβιασμού, κλειδωμένοι σε ένα γραφείο».Εν τω μεταξύ σε ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων που έχουν «πνίξει» τους δήμους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάσης της, απειλώντας ακόμη και με απόλυση τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι εφόσον οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν επιστρέψουν στην εργασία τους, το έργο της αποκομιδής θα αναλάβουν ιδιώτες. Σημείωσε, δε, πως όσοι δεν εργάζονται «δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν».

Ο κ. Καστανίδης είχε καλέσει σε διάλογο την ΠΟΕ - ΟΤΑ, το βράδυ της Τετάρτης απευθύνοντάς της παράλληλα, έκκληση να ξεκινήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων, μπροστά στον κίνδυνο η συσσώρευση χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στους δρόμους να έχει επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Ο κ. Καστανίδης πρότεινε, κατά τη συνάντηση με τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μεταξύ άλλων εξισορρόπηση, με τη χρήση του κινήτρου Επίτευξης Στόχων, της μείωσης των εισοδημάτων που επέρχεται λόγω του ενιαίου μισθολογίου σε εργαζόμενους αλλά και ρυθμίσεις για την αποπληρωμή δανείων που έχουν οι εργαζόμενοι.

Ωστόσο, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, απέρριψαν τις προτάσεις.


Σχετικά Θέματα: «Κυνηγητό» οι εργαζόμενοι, «κρυφτό» ο Καστανίδης
Πηγή: Newpost/Τα Νέα/in.gr/thestival.gr