Οι συνδικαλιστές της επιχείρησης είχαν ξεκινήσει την κατάληψη το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να μην εκδοθούν οι λογαριασμοί ρεύματος που θα περιλάμβαναν και το σημείωμα για το ειδικό τέλος ακινήτων. Μετά τη λήξη της κατάληψης, δήλωσαν πάντως ότι θα εμποδίζουν τη διακοπή ρεύματος όσων δεν πληρώνουν το φόρο. Χθες, ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε ζητήσει από την Διοίκηση της ΔΕΗ να αξιώσει εισαγγελική παρέμβαση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί η διακοπή ρεύματος σε ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν.

«Δεν μας φοβίζει κανένας εισαγγελέας και δεν το λέω γιατί γυρίζουμε την πλάτη στους νόμους, αλλά γιατί παλεύουμε για ιερό σκοπό. Εδώ είμαστε ας έρθει ο εισαγγελέας να μας συλλάβει» τόνισε.

Κατηγόρησε, επίσης, το Δημόσιο ότι χρωστά εκατομμύρια στη ΔΕΗ και τόνισε: «Να φροντίσουν οι κύριοι να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε στη ΔΕΗ και να αφήσουν τις απειλές εναντίον του κόσμου για τα χαράτσια. Να πληρώσουν αυτοί που "έφαγαν" δημόσιο χρήμα».

Οι συνδικαλιστές που εισέβαλαν στα γραφεία της ΔΕΗ διέκοψαν την έκδοση 190.000 λογαριασμών. Ηταν οι πρώτοι που θα αποστέλλονταν στους ιδιοκτήτες κτιρίων και θα περιελάμβαναν τις πρώτες δόσεις για την πληρωμή του τέλους ακινήτων.

Όπως επεσήμανε, παράλληλα, η διοίκηση της ΔΕΗ, η Επιχείρηση εξασφάλισε, με ιδιαίτερο κόστος, εναλλακτικούς τρόπους εκτύπωσης και αποστολής των λογαριασμών, με μηχανισμούς που θα ενεργοποιηθούν σήμερα.


Πηγή: ethnos