Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ταλαιπωρίας περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας, αφού ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλα τα Μέσα Μεταφοράς, εκτός του Προαστιακού. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολη, αφού «χειρόφρενο» τραβάνε και οι ιδιοκτήτες ταξί. Κυκλοφοριακά προβλήματα στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας από νωρίς το πρωί. Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσουν:

- Τα ΤΑΞΙ

- Το Μετρό

- Το Τραμ

- Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος

- Τα λεωφορεία

- Τα τρόλει

Ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ισχύσει, ενώ ο Προαστιακός θα λειτουργήσει κανονικά.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες απεργούν διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ απεργούν, καθώς αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματος που δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως και οι καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών.

Εν τω μεταξύ, την προκήρυξη δύο ακόμη 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων από την Παρασκευή έως και την Τρίτη, αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων.

Σε πανελλαδική αποχή έως και τις 19 Οκτωβρίου βρίσκονται και οι δικηγόροι, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν την Παρασκευή και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Ακόμη, 48ωρη απεργία, έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου, πραγματοποιούν και όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας).

Δεμένα για τρεις ημέρες θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας. Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα η ΠΕΜΕΝ (σωματείο των μηχανικών) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την προσεχή Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι λιμενεργάτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εφοριακοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Ακόμη, σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου.