Μια πρωτομεφανιζόμενη οργάνωση που απαρτίζεται από... μαθητές ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο 5ο Λύκειο Ζωγράφου. H οργάνωση με την ονομασία «Φράξια Καταστροφέων Μαθητών»  απέστειλε προκήρυξη στο Διαδίκτυο, όπου εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην καταστροφή της υλικοτεχνικής υποδομής στο υπό κατάληψη Λύκειο Ζωγράφου.

Στην προκήρυξη, η οποία αναρτήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «δεν περιμένουμε την κοινωνία να εξεγερθεί. Δεν περιμένουμε τους υποταγμένους μικροαστούς να ''ξεσηκωθούν'' επειδή τους κόβουν τον μισθό και τα επιδόματα τους. Αποφασίζουμε να δράσουμε στο εδώ και στο τώρα με κάθε μέσο ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα. Έχουμε ως στόχο την καταστροφή αυτού του σάπιου κόσμου».
 
Δικαιολογώντας την καταστροφή του σχολείου τους υποστηρίζουν: «Αποφασίσαμε να επιτεθούμε λυσσαλέα στον χώρο, ο οποίος μας φυλακίζει καθημερινά και έχει ως ρόλο την κατασκευή υπηκόων στο καθεστώς: το σχολείο μας. Στον χώρο αυτό ερχόμαστε καθημερινά σε αναμέτρηση με τους καθηγητές - τσιράκια της εξουσίας και τους υποταγμένους συμμαθητές μας και θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε διαρκή πόλεμο».
 
Και συμπληρώνουν: «Πριν λίγες μέρες αποφασίσαμε να οξύνουμε αυτό τον πόλεμο και επιτεθήκαμε με αγριότητα στο σχολείο και επιχειρήσαμε να το κατεδαφίσουμε κρίνοντας αυτή την πράξη ως απελευθερωτική και επαναστατική. Προκαλέσαμε πολλές ζημίες σε όλο τον χώρο του σχολείου προσπαθώντας να συντρίψουμε από τα θεμέλια αυτόν τον εξουσιαστικό θεσμό. Η δράση αυτή έγινε στα πλαίσια του επαναστατικού ανταρτοπόλεμου που μαίνεται συνεχώς».
 

Τα μέλη της οργάνωσης καταλήγουν την προκήρυξή τους, λέγοντας ότι «κλείνουν το μάτι» στο κάλεσμα των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και θεωρούν πλέον τον εαυτό τους ως τμήμα της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας/FAI.


Πηγή: tovima.gr