Στη σύλληψη ενός 52χρονου για αρχαιοκαπηλία προχώρησε την Πέμπτη η αστυνομία, στην περιοχή της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, μετά από αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του και το αυτοκίνητό του. Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Ειδικότερα πρόκειται για δύο σταυρούς, εγκόλπια, τέσσερα δαχτυλίδια εκ των οποίων δύο με σχηματισμό πλοχμού και ταινιόσχημη στεφάνη και δύο με δισκοειδή σφενδόνη, επτά νομίσματα, τμήμα από από χάλκινο επίμηκες αντικείμενο και τμήμα μετάλλου

Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης αντικείμενα λαογραφικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων τρία χάλκινα δαχτυλίδια, τέσσερις σταυρούς, πέντε χάλκινα μικρά κύπελλα, ένα αργυρό παιδικό βραχιόλι, εξάρτημα κόσμησης με τον δικέφαλο αετό κ.ά.

Σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιας αρχαιολόγου τα αντικείμενα χρονολογούνται από τους υστερορωμαικούς έως και τους νεώτερους χρόνους και ορισμένα εξ αυτών αποτελούν αντικείμενα εκσκαφής και μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ένα όπλο τύπου FLOBER, πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων, 13 βλήματα, τρεις γεμιστήρες και μία ξιφολόγχη.
πηγή: skai.gr