«Παράνομες και καταχρηστικές» χαρακτήρισε τις καταλήψεις των δημοσίων κτιρίων ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, ανακοινώνοντας παράλληλα τη περικοπή των αποδοχών σε όσους κάνουν καταλήψεις. «Οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων ως μορφή συνδικαλιστικής κινητοποίησης με απόφαση ή κάλυψη συνδικαλιστικών οργανώσεων, θεωρούνται απεργίες, οι οποίες είναι προφανώς παράνομες και καταχρηστικές», τόνισε ο κ. Μόσιαλος και πρόσθεσε:

«Η παράνομη και καταχρηστική απεργία συνεπάγεται αντίστοιχη περικοπή αποδοχών και η περικοπή αυτή θα γίνει από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ή τον εκκαθαριστή αποδοχών για όλες τις καταλήψεις από την έναρξή τους».

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ τραβάει κι άλλο το σκοινί, δηλώνοντας θα κλιμακώσει την αντίδραση της και ότι από τη Δευτέρα θα βρίσκονται υπό κατάληψη όλα τα κτίρια των υπουργείων. «Νυν υπέρ πάντων ο αγών», λένε οι εκπρόσωποι της.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Ευάγγελου Βενιζέλου, Δημήτρη Ρέππα, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Χρήστου Παπουτσή και Χάρη Καστανίδη, η κυβέρνηση αποφάσισε το κόψιμο των μισθών στους καταληψίες της καθαριότητας.


Σχετικά Θέματα: Επιστράτευση για τα σκουπίδια, απειλές Πάρι για απολύσεις και... διυπουργικό κόψιμο μισθών