Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους τα συνδικάτα αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.  Με στάσεις εργασίας, απεργίες και καταλήψεις υπηρεσιών Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία απλώνουν τον αγωνιστικό «ιστό» μέχρι τη νέα γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου.
Έτσι, Σήμερα πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας συλλαλητήριο το οποίο διοργανώνουν δευτεροβάθμιες οργανώσεις του Δημοσίου, με τη στήριξη και κάλυψη της ΑΔΕΔΥ.

Το συλλαλητήριο θα αρχίσει με προσυγκεντρώσεις που θα γίνουν στα γραφεία της κάθε Ομοσπονδίας και πορείες διά μέσου κεντρικών οδών προς τα υπουργεία και τη Βουλή.

Η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ κάλεσε τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουν όποιες μορφές αγώνα επιλέξουν (στάσεις εργασίας, καταλήψεις υπηρεσιών) στην Αθήνα και Πανελλαδικά τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου και παράλληλα να πάρουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011.

Οι εφοριακοί θα πραγματοποιήσουν δύο νέες 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου. Σε 48ωρη απεργία, στις 19 και 20 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Σε πανελλαδική αποχή βρίσκονται από χθες έως και τις 19 Οκτωβρίου οι δικηγόροι.

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, με προοπτική να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία διαρκείας από τις 24 Οκτωβρίου.


Πηγές: Newpost.gr – Naftemporiki.gr