Για δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε καταλήψεις των δικαστηρίων. Αυτά ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Χρ Λυμπερόπουλος, από το βήμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών.
Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα οι δικαστικοί θα προχωρήσουν σε τρίωρες καταλήψεις των δικαστηρίων όλης τη χώρας. Παράλληλα, τόνισε ότι οι δικαστικοί θα σταματήσουν  να παίρνουν στο σπίτι τους δικογραφίες, χωρίς να φοβηθούν τις ποινικές διώξεις, διότι για αυτούς τίθεται θέμα επιβίωσης.

Εξάλλου, ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων δήλωσε την αντίθεσή του στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων, μέτρο το οποίο προωθείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

Ο κ. Λυμπερόπουλος καταχειροκροτήθηκε από δικαστές και εισαγγελείς, που έδωσαν το παρών στην έκτακτη γενική συνέλευση τους και τόνισε ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν ξεκινούν αντάρτικο αλλά επανάσταση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης δικαστών και εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, τόνισε ότι υπάρχει μια προσπάθεια για να στραφεί ο κόσμος εναντίον τους και επανέλαβε ότι οι δικαστές έχουν υποστεί ήδη μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές τους.

Για μια ακόμη φορά ο κ Αθανασίου, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δικαστές να προχωρήσουν σε λευκή απεργία, αν υποστούν και άλλες μειώσεις.

Με πληροφορίες από το protothema.gr