Σε ασφυκτικό απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα από σήμερα Δευτέρα, καθώς παραλύει ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, ως αντίδραση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα οι δικαστές, όπως αποφασίστηκε μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι από τη Δευτέρα έως και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00.

Απέχουν από τα καθήκοντα τους όλη την εβδομάδα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τη Δευτέρα από τις 7.00 π.μ. αποφάσισαν και οι τελωνειακοί.
 
Από σήμερα έως και την Πέμπτη απεργούν οι εφοριακοί και οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ ΟΤΑ, έως την Τετάρτη οι δικηγόροι.

Η ΠΝΟ απεργεί Δευτέρα και Τρίτη, χειρόφρενο τραβούν την Τετάρτη τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.
 
Χωρίς ταξί η πρωτεύουσα την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ απέχουν από την εργασία τους και σήμερα, την Τρίτη απεργούν οι λοιποί δημοσιογράφοι.

Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη δεν θα κυκλοφορούν τρένα και προαστιακός, Τετάρτη και Πέμπτη απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Αναμένονται αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στις 19 του μηνός θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως, ενώ στις 20 του μηνός η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Σύνταγμα. Στην κινητοποίηση θα μετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ κλειστά θα είναι με απόφαση της ΕΣΕΕ τα εμπορικά καταστήματα.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Κλειστό θα παραμείνει όλη την ερχόμενη εβδομάδα το ΤΕΙ Αθήνας, καθώς δεν έχει εγκριθεί ακόμα ο απαραίτητος αριθμός έκτακτου επιστημονικού προσωπικού ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς το ίδρυμα.

Να οριστεί η εβδομάδα 17 ως 21 Οκτώβρη του 2011 ως εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων, αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και να τοποθετηθούν μαύρες σημαίες και πανό σε όλα τα σχολεία.