Σε αναστολή της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως για την επιβολή ανώτατων τιμών πωλήσεως στα καύσιμα προχώρησαν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Οι ηγεσίες των δύο υπουργείων έκριναν ότι η μη πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας πολυήμερης απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων και η αποκλιμάκωση των τιμών πώλησης των καυσίμων δημιουργούν τις προϋποθέσεις αναστολής της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως για την επιβολή ανώτατων τιμών πώλησης στα καύσιμα. Έτσι, το μέτρο αναστέλλεται από σήμερα Δευτέρα στις 8 π.μ.

Πάντως, τα υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αποσαφήνισαν πως θα παρακολουθούν και θα ελέγχουν την εξέλιξη των τιμών καθημερινά και σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα παρέμβουν και πάλι για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αγοράς με όρους υγιούς ανταγωνισμού και με στόχο τη διασφάλιση των καταναλωτών από φαινόμενα αδικαιολογήτων ανατιμήσεων.

Σε 24ωρη απεργία οι τελωνειακοί

Απεργούν από τις 7 σήμερα το πρωί οι τελωνειακοί υπάλληλοι «λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των Τελωνειακών Υπαλλήλων στα περισσότερα Τελωνεία της χώρας, λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Κύριο αίτημα είναι η άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. του 2008.

Οι τελωνειακοί ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε άλλες δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς η δεκαήμερα απεργία που είχαν εξαγγείλει κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.