απορρίμματα θα συνεχίσουν για τουλάχιστον μία εβδομάδα να μας «συντροφεύουν» σε Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αφού όπως δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, η αποκομιδή των σκουπιδιών θα διαρκέσει πάνω από επτά ημέρες, με βάση το ωράριο των υπαλλήλων της καθαριότητας, ενώ «με τη λογική της κυβέρνησης» θα κάνει πάνω από 10 ημέρες. Ο κ. Μπαλασόπουλος, παράλληλα, έθεσε και ως προϋπόθεση να υπάρχουν καύσιμα στα οχήματα επικαλούμενος την απεργία των τελωνειακών.

«Ποια χαρτιά επιστράτευσης; Κανείς δεν έχει πάρει χαρτιά. Αυτό που έχει γίνει μόνο από την αστυνομία είναι τα φύλλα επίταξης των απορριμματοφόρων οχημάτων στους δημάρχους, αλλά επειδή οι δήμοι βρίσκονται σε απεργία πολύ λίγοι είχαν δώσει φύλλα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο, με τα φύλλα πορείας που θα επιδοθούν την Πέμπτη, το αργότερο την Παρασκευή το βράδυ οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν κανονικά μέχρι τη Δευτέρα.

«Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι πρόβατο κανενός Μπαλασόπουλου» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ αναγνώρισε μεν ότι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία με την απεργία, ωστόσο υποστήριξε ότι η χθεσινή παρουσία τους στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας είχε επιδοκιμασίες όχι αποδοκιμασίες.

Ώς την Τετάρτη το βράδυ δεν είχαν επιδοθεί τα ατομικά φύλλα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης. Είπε πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, λέγοντας ότι πρέπει να λήξει η απεργία.