Απάντηση στις κατηγορίες και τις αναφορές που έγιναν σε βραδυνά δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών, περί ολιγωρίας των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, δίνει το γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Aκολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σχετικά με αναφερόμενα στα βραδινά κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών MEGA και ALTER, για ολιγωρία των αστυνομικών δυνάμεων περιφρούρησης του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των περιξ αυτού δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών, ανακοινώνονται τα ακόλουθα :

§ H Ελληνική Αστυνομία, σεβόμενη το συνταγματικό δικαίωμα των ειρηνικών διαδηλωτών, επέδειξε τη μέγιστη δυνατή ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση στις συνεχείς και με σφοδρότητα προκλήσεις και επιθέσεις των κουκουλοφόρων που δρούσαν μπροστά στις χιλιάδες λαού που εκείνη τη στιγμή διαδήλωναν.

§ Βασικός αντικειμενικός σκοπός της επιχειρησιακής της ανάπτυξης και τακτικής, σε αυτές τις πολύ κρίσιμες εθνικές στιγμές, ήταν ο περιορισμός - στο ελάχιστο δυνατό - της βλάβης ή της ζημιάς ζωτικών στοιχείων της Δημοκρατίας.

§ Εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει να υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής στην κρίση των επιδιωκόμενων αποτελεσ μάτων. Κρίσεις που υπονοούν δήθεν προβοκατόρικες ενέργειες σε βάρος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών δεν αφορούν τις Υπηρεσίες του Σώματος.