Εκτεταμένες ζημιές και βανδαλισμούς υπέστησαν τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κατά τα επεισόδια της Τετάρτης. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη στο in.gr ομάδα κουκουλοφόρων έσπασε τις τζαμαρίες του κτιρίου της ΕΣΕΕ επί της οδού Μητροπόλεως, εισέβαλε στο ισόγειο και κατέστρεψε ό,τι βρήκε μπροστά της.

Εν συνεχεία, οι άγνωστοι ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου εισέβαλαν στα γραφεία και προχώρησαν στην κλοπή ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων συσκευών, αφήνοντας πίσω τους μεγάλες ζημιές.

«Αυτή τη στιγμή κάνουμε καταγραφή των ζημιών. Είμαστε τυχεροί που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες» δηλώνει ο κ.Κορκίδης, ο οποίος απορεί με το μένος των εισβολέων. «Κατέστρεψαν ακόμη και τον ανελκυστήρα» σημειώνει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αρχείο της ΕΣΕΕ δεν υπέστη ζημιά, καθώς βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο καλά φυλασσόμενο.

Για λόγους αποκατάστασης των ζημιών η Συνομοσπονδία ανακοίνωσε πως αναστέλλει την λειτουργία της μέχρι την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011.



Πηγή: in.gr
TAGS