Η 90χρονη ξαδέρφη του έλληνα κροίσου, Αριστοτέλη Ωνάση, Όλγα Ωνάση, αναγκάζεται να ψάχνει τα σκουπίδια για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής Bild. H κόρη του Γεωργίου Ωνάση και ξαδέρφη του Αριστοτέλη Ωνάση, αποτυπώνει το σκληρό πρόσωπο της κρίσης στην Ελλάδα, αφού από τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος ζει υπό το καθεστώς της απόλυτης φτώχειας. «Δεν έχω πάρει τίποτα περισσότερο από την κληρονομιά της οικογένειας, παρά μόνο μία σύνταξη που μειώθηκε στα 300 ευρώ, εξαιτίας των περικοπών. Δεν μπορώ να πιστέψω σε τι σημείο έχει φτάσει η χώρα μας» είπε η Όλγα Ωνάση.

Η Bild προσθέτει για την 90χρονη, την οποία συνάντησε στην κουζίνα μιας εκκλησίας, ότι εξακολουθεί να είναι κομψή παρά τις στερήσεις, φορώντας ένα γούνινο παλτό.

Το δημοσίευμα, κάνει εκτενή αναφορά στις χθεσινές κινητοποιήσεις, καθώς και στη σημερινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τονίζοντας τις συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα. Γίνεται λόγος για «χαοτική κατάσταση» στην Ελλάδα, όπως και στις καταγγελίες λιποθυμιών μαθητών σε σχολεία, λόγω ασιτίας.

Η Bild επισημαίνει, όμως, ότι υπάρχουν καταστάσεις και παθογένειες, για τις οποίες «δεν ευθύνεται και η κυβέρνηση» και πιο συγκεκριμένα για αναπηρικές συντάξεις-μαϊμού. Για παράδειγμα, ένας οδηγός ταξί πιάστηκε να παριστάνει τον τυφλό, όπως και ένας υποτιθέμενος παραπληγικός που είχε κάνει αίτηση για αναπηρική σύνταξη, να χορεύει σε ένα μπαρ, γράφει η γερμανική εφημερίδα.


Βαγγέλης Βιτζηλαίος


Σχετικό θέμα: CNN: Οι συνέπειες της κρίσης έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στις ζωές των Ελλήνων (vid)
TAGS