Οι ογκώδεις διαδηλώσεις στην Ελλάδα και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή ήταν τα θέματα που απασχολούν τα ξένα μέσα ενημέρωσης. «Τον δύσκολο δρόμο διάλεξε η Ελλάδα» είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

«Εξοικονόμηση, εξοικονόμηση, εξοικονόμηση: το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε πακέτο μέτρων, με το οποίο θα μειωθούν ακόμα περισσότερο οι δαπάνες της κυβέρνησης» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Το Spiegel αναρωτιέται, πάντως, είναι κατά πόσον αυτά τα μέτρα θα οδηγήσουν σε κάτι περισσότερο από μια βιαστική "ένεση" οικονομικής βοήθειας από το εξωτερικό.

Το περιοδικό αναφέρει ότι «δεν ήταν μια καλή μέρα για την Ελλάδα. Πολλοί λένε ότι ήταν μία από τις χειρότερες εδώ και πολλά, πολλά χρόνια», ενώ αναφέρεται και στον θάνατο του 53χρονου.

Το BBC αναφέρει ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το πολυνομοσχέδιο, «παρά τις δύο ημέρες βίαιων διαδηλώσεων, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκε ένα άτομο».

«Μετά από μία χαοτική ημέρα, η Ελλάδα εγκρίνει μέτρα λιτότητας» είναι ο τίτλος της Deutsce Welle.

 Για κρίσιμο βήμα για την εξασφάλιση της ξένης οικονομικής βοήθειας μιλούν οι New York Times, λέγοντας ότι η χώρα απέφυγε τη χρεοκοπία.

«Νέες περικοπές στην Ελλάδα. Οι ταραχές αφήνουν πίσω τους 100 τραυματίες» γράφει το περιοδικό Time.Πηγή: Τα Νέα