Δώδεκα άτομα οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα για τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων και διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, που έγιναν αιτία να χάσει τη ζωή του ένας 53χρονος, ενώ τραυματίστηκαν δεκάδες άτομα, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, συνολικά έγιναν 79 προσαγωγές ατόμων από την πλατεία Συντάγματος και άλλα σημεία της Αθήνας. Σαράντα τρεις από τους προσαχθέντες προέρχονται από ομάδα, που ήταν στο σταθμό του Μετρό Ακρόπολης, τα οποία στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων πέταξαν στις ράγες του συρμού και στο δάπεδο του σταθμού κουκούλες, γάντια, μάσκες κλπ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα επεισόδια άρχισαν όταν ομάδες ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που βρίσκονταν μέσα σε μεγάλο πλήθος συγκεντρωμένων στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος, καταρχάς, με φραστικές αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις, αψιμαχίες και, στη συνέχεια, με επιθετική διάθεση, κινήθηκαν εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ, ρίχνοντας πέτρες, μάρμαρα, καπνογόνα, μολότοφ, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα.

Αμέσως μετά, οι κουκουλοφόροι, επιτέθηκαν και κατά των αστυνομικών δυνάμεων που παρενέβησαν, για να διαχωρίσουν τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν φθορές σε τζαμαρίες και στο σταθμό του Μετρό, ενώ έσπασαν τα μάρμαρα της πλατείας και κάμερες.