Το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να συνεδριάσει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα συνεχιστεί η 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει πανελλαδικά στα πλοία όλων των κατηγοριών από τις 06.00 της Παρασκευής έως τις 06.00 της Κυριακής ή εάν θα υπάρξει αναστολή της κινητοποίησης.

Το απόγευμα της Παρασκευής αντιπροσωπεία της ΠΝΟ συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον οποίο συζήτησαν τα αιτήματα των ναυτικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου στην συζήτηση, η οποία χαρακτηρίζεται ως εποικοδομητική, ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«- Με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη βουλή, η εποπτεία του ΝΑΤ μεταφέρεται αυτούσια στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και διατηρείται η αυτονομία του.

- Σε συνεργασία και συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρξει η βέλτιστη λύση για το θέμα των συντάξεων του ΝΑΤ.

- Το ΕΛΟΕΑΝ θα εκσυγχρονισθεί.

- Ο λογαριασμός του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας θα ενισχυθεί με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, έτσι ώστε να ενισχυθεί το ποσό που διατίθεται στους άνεργους ναυτικούς.»

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών έλεγαν πως κατά την συνεδρίαση του Σαββάτου θα εξετάσουν τις συγκεκριμένες προτάσεις του υπουργού και θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Πηγή: tovima.gr
TAGS