Αυστηρή προειδοποίηση ότι όσα Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχουν στείλει απάντηση στο υπουργείο για τον αριθμό των φοιτητών τους, δεν θα πάρουν και τα ηλεκτρονικά συγγράμματα, η διανομή των οποίων ξεκινάει τη Δευτέρα, απηύθυνε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη σχετικά με τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι 14 από αυτά, αρνήθηκαν να απαντήσουν στον έλεγχο του υπουργείου, ώστε να τους δοθούν τα ηλεκτρονικά συγγράμματα.

Η κα Διαμαντοπούλου τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι «όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν ανταποκριθούν στην εφαρμογή του νόμου, θα μείνουν απ' έξω».

Παράλληλα έδωσε έμφαση στη σύνδεση των ΤΕΙ με τα ερευνητικά προγράμματα, αλλά και στη συνεργασία τους με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ προανήγγειλε πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός νέου Τεχνολογικού Επιμελητηρίου.

Η κα Διαμαντοπούλου πρότεινε στον κ. Κακλαμάνη να αναλάβει επικεφαλής κοινοβουλευτικής "ομάδας", η οποία θα αναλάβει να κάνει τη σχετική προεργασία, συζητώντας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη πρόταση που θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης επέκρινε τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το ΤΕΕ, το οποίο, όπως είπε, καταδυναστεύει και αντιμετωπίζει τις επαγγελματικές ομάδες των μηχανικών με συντεχνιακή αντίληψη.

Παράλληλα, άφησε αιχμές, τόσο για άνισες περικοπές σε βάρος των ΤΕΙ, όσο και για τον τρόπο που γίνεται η κατανομή του προσωπικού των πανεπιστημιακών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «τραγικό το πώς μέσα από τις γραφειοκρατίες των πανεπιστημίων, ούτε ένας καθηγητής ΤΕΙ, δεν είναι στη κρατική μηχανή». Ταυτόχρονα, κάλεσε την υπουργό Παιδείας να δώσει τη λίστα με τους καθηγητές πανεπιστημίων που δεν είναι στις έδρες τους, αλλά είναι γενικοί γραμματείς σε υπουργεία.

Η κα Διαμαντοπούλου εξέφρασε την αντίθεση της με τις διαπιστώσεις αυτές του κ. Κακλαμάνη, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να τεθεί στη πρώτη γραμμή η αναπτυξιακή προοπτική των ΤΕΙ, αλλά αυτό δεν σημαίνει και να απαξιώσουμε τα πανεπιστήμια και τους πανεπιστημιακούς.
TAGS