Δυο πρόσωπα φωτιά έχει ήδη στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Ο 22χρονος Ε.Α που ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση ΠΥΡΗΝΕΣ της ΦΩΤΙΑΣ θεωρείται ο "πρωτοβομβιστής" και παλαιότερα κατηγορήθηκε για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε αστικό λεωφορείο.

Ο συνεργός του Γ.Τ είναι μεγαλύτερος και θεωρείται αντιεξουσιαστής πρώτης γραμμής. Η αντίστροφη μέτρηση για τους δυο βομβιστές ξεκίνησε μετά τις 11.40 στο Παγκράτι, όταν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι δράστες ηλικίας 22 και 24 χρονών, εντοπίστηκαν έχοντας στη κατοχή τους ένα δέμα με δύο (2) αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς επίσης και δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το μεν πρώτο, ένα πιστόλι GLOCK με τρεις (3) γεμιστήρες, το δε δεύτερο, ένα πιστόλι GLOCK με δύο (2) γεμιστήρες. Επιπλέον ο ένας από τους συλληφθέντες έφερε περούκα, ένα καπέλο τύπου τζόκευ, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Η σύλληψή τους, έγινε στην οδό Ριζάρη στο πλαίσιο ευρείας κινητοποίησης αστυνομικών δυνάμεων, ύστερα από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια γυναίκας υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών, στην οδό Αστυδάμαντος 71. Ο εντοπισμός τους έγινε με βάση τα χαρακτηριστικά του ατόμου που παρέδωσε το δέμα στην εταιρεία ταχυμεταφορών.

Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα. Επίσης, στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών και με βάση απόδειξη παράδοσης που βρέθηκε στην κατοχή τους, εντοπίσθηκε, σε ταχυμεταφορική εταιρεία στην οδό Σπ. Μερκούρη 62-64 στο Παγκράτι, άλλο ένα δέμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα. Ο μηχανισμός αυτός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τους Πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας. Οι δύο (2) εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων είχαν ως παραλήπτες, την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα καθώς και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, και εξουδετερώθηκαν επίσης με ελεγχόμενη έκρηξη.

Το πακέτο που προοριζόταν για τον πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας Νικόλα Σαρκοζί ανέγραφε ως αποστολέα τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ενώ αυτό που προοριζόταν για την βελγική πρεσβεία στην Αθήνα ανέγραφε ως αποστολέα την ΑCTΙΟΝ AID.

Η βόμβα που βρέθηκε στα γραφεία της ACS στην οδό Σπύρου Μερκούρη με προορισμό την ολλανδική πρεσβεία της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες ανέγραφε ως αποστολέα πανεπιστημιακό καθηγητή.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, για τον 22χρονο συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα συλλήψεως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ έχει σχηματισθεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.Τη βεβαιότητα ότι πίσω από τις επιστολές- βόμβες κρύβονται οι «πυρήνες της Φωτιάς» εξέφρασε- μιλώντας στο Newpost- υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πρόσθεσε ότι για τον λόγο αυτό έχουν ήδη ειδοποιηθεί όλες οι πρεσβείες που βρίσκονται στην Ελλάδα να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ανάλογα μέτρα, έχει λάβει και η ΕΛΑΣ ενισχύοντας τα μέτρα εξωτερικής φρούρησης των πρεσβειών