Την ευχή να λήξει απόψε η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα και από τις 12 τα μεσάνυχτα να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με εργαζόμενους του Δήμου. Όπως είπε ο κ. Μπουτάρης μόνο στον κεντρικό δήμο της πόλης έχουν συσσωρευτεί πάνω από πέντε χιλιάδες τόνους σκουπίδια γεγονός που σημαίνει ότι η πόλη δεν πρόκειται να «καθαρίσει» σε λιγότερο χρονικό διάστημα από πέντε μέρες.

Αναφορικά με την επιστράτευση εργαζομένων στην καθαριότητα ξεκαθάρισε ότι ο δήμος δεν επιθυμεί να φτάσει στο σημείο αυτό και θα προτιμούσε η κατάσταση να ομαλοποιηθεί με τη λήξη της απεργίας και τη συμβολή των εργαζομένων.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο εμπλοκής ιδιωτών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διευκρίνισε ότι αν δεν επαρκέσουν τα αυτοκίνητα του δήμου για να καθαρίσει η πόλη γρήγορα, τότε θα αναζητηθούν οχήματα και από ιδιώτες προκειμένου να τα λειτουργήσει το προσωπικό του δήμου. Πάντως υπογράμμισε ότι η λύση αυτή κοστίζει και δεν είναι προτιμητέα.