Το τελευταίο αντίo είπαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης, φίλοι, γνωστοί και σύντροφοι του άτυχου 53χρονου διαδηλωτή, Δημήτρη Κοτζαρίδη, που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη την ώρα των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Η κηδεία του 53χρονου οικοδόμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο νεκροταφείο Βύρωνα. Από νωρίς βρέθηκε  εκεί, πλήθος κόσμου για να αποχαιρετήσει τον αδικοχαμένο οικοδόμο.

Στην κηδεία  βρέθηκε σύσσωμο το ΠΑΜΕ μιας και ο ίδιος ήταν συνδικαλιστής του και γραμματέας του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Βύρωνα. Στο νεκροταφείο βρέθηκε και η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ο άτυχος 53χρονος, πατέρας δύο παιδιών, ήρθε στην Αθήνα από την Κομοτηνή όπου γεννήθηκε πριν κλείσει τα 20 του χρόνια.

Άνθρωπος μεροκαματιάρης, δούλευε σε οικοδομές, ενώ ήταν και γόνος οικογένειας κομμουνιστών, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ριζοσπάστης”. Το 1980 οργανώθηκε στο συνδικάτο οικοδόμων του ΚΚΕ.

Ο Δ. Κοτζαρίδης βρήκε τραγικό θάνατο μετά τη δολοφονική επίθεση ομάδων του παρακράτους και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, εξαιτίας της χρήσης πυροσβεστήρων και της ρίψης καπνογόνων. Αποχαιρετούμε έναν αγωνιστή, που έδινε καθημερινά όρθιος, με αξιοπρέπεια και δύναμη τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ.


TAGS