Σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα έχουν αρχίσει να παρατηρούνται ήδη σε πολλά νησιά, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών για τέταρτο συνεχόμενο 48ωρο.
Την ίδια ώρα δεκάδες φορτηγά με ευπαθή και άλλα προϊόντα για διάφορους προορισμούς της χώρας, παραμένουν εγκλωβισμένα σε πολλά νησιά.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, το πλοίο «Κνωσός Παλλάς» των Μινωικών που φόρτωσε χθες 40 περίπου νταλίκες με ευπαθή προϊόντα παραμένει δεμένο στο λιμάνι. Σύμφωνα με το κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το πλοίο δεν μπορεί να αποπλεύσει από Ηράκλειο για Πειραιά, καθώς δεν υπάρχει χώρος στο λιμάνι να δέσει όπου βρίσκονται ακινητοποιημένα δεκάδες πλοία, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε χθες τη συνέχιση της απεργίας έως στις 6 το πρωί της Τρίτης και σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι παρά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη της συνομοσπονδίας με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ.Χρυσοχοϊδη, δεν επιλύονται τα συνολικά βασικά αιτήματα του κλάδου των ναυτικών.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τη συνέχιση της απεργίας των ναυτεργατών, κάνει λόγο για σημαντική επιβάρυνση των ακτοπλοϊκών εταιρειών και ότι έρχεται η χρονική στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες θα δηλώσουν αδυναμία επιβίωσης.

Αναφέρει ότι «εάν πτωχεύσει η επιβατηγός ναυτιλία η ναυτική ανεργία θα ανέλθει στα ύψη με τραγικά όμως αποτελέσματα για όλους ναυτικούς νησιώτες και πλοιοκτησία».

TAGS