Στη σύλληψη τριών ανθρώπων για άσκοπους πυροβολισμούς και κατοχή πολεμικού υλικού, προχώρησαν άντρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς.
Συγκεκριμένα, ένας 52χρονος συνελήφθη για άσκοπους πυροβολισμούς και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν επίσης και 55χρονος και 29χρονος, οι οποίοι φέρονται να είχαν στην κατοχή τους τον εν λόγω εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε ο πρώτος άντρας.

Ύστερα από την εκτεταμένη έρευνα των αντρών της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος ημεδαπός είχε στην κατοχή του ένα τουφέκι τύπου Καλάζνικοφ, 57 φυσίγγια, δύο γεμιστήρες και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Περαιτέρω, η έρευνα έδειξε ότι ο 52χρονος προμηθεύτηκε το όπλο από τον 29χρονο επίσης συλληφθέντα, έναντι του χρηματικού ποσού των 1200 ευρώ.

Στη συνέχεια προέκυψε, ότι ο 29χρονος προμηθεύτηκε το όπλο από τον 55χρονο, κάτοικο Καστοριάς, στον επαγγελματικό χώρο του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν-μεταξύ άλλων- πιστόλι τύπου τοκαρέβ με μία γεμιστήρα, τρεις χειροβομβίδες αγνώστου τύπου (επιθετικές), τρεις πυροκροτητές με επικρουστήρα, δύο ξιφολόγχες πολεμικού όπλου και ένας σιγαστήρας.

Προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της περιοχής.