Τρία πλοία, προερχόμενα από την Κρήτη, κατέπλευσαν χθες στο λιμάνι του Πειραιά, παρά τη συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ που λήγει το πρωί της Τρίτης (06.00). Συνεδριάζει εκ νέου η ΠΝΟ για να καθορίσει την στάση της. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θα αποφασίσει αν θα δώσει συνέχεια στις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της.

Κατέπλευσαν, χθες στον Πειραιά, το «Κνωσσός Παλλάς», το «Κρήτη 1» και το «Σουπερφάστ 12». Σύμφωνα με πληροφορίες, για σήμερα Δευτέρα δεν έχουν ανακοινωθεί δρομολόγια από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες από και προς τον Πειραιά. Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά από τις συνεχιζόμενες απεργίες των ναυτικών.

«Οι αγρότες θα έπρεπε να τα βάλουν με την κυβέρνηση και όχι με τους ναυτικούς. Για εμάς η απεργία υπάρχει, οι ναυτικοί απεργούν, αλλά φαίνεται ότι αυτοί στην Κρήτη εκβιάστηκαν», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, σχολιάζοντας την αναχώρηση των πλοίων.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), σχολιάζοντας τη συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η ασθενής οικονομική κατάσταση των εταιρειών πλοιοκτησίας του επιβατηγού μας στόλου επιδεινώνεται καθημερινά από την έλλειψη ρευστότητας, ενώ επιβαρύνεται σημαντικά η οικονομική υπόσταση των εταιρειών από τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου. Δυστυχώς έρχεται η χρονική στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες πλοιοκτησίας θα δηλώσουν αδυναμία επιβίωσης».

Eν τω μεταξύ, οι κινητοποιήσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα τροφοδοσίας στα περισσότερα νησιά τόσο σε τρόφιμα όσο και σε καύσιμα. Οι ελλείψεις σε αγαθά οδηγούν σε ανατιμήσεις σε μία κρίσιμη οικονομικά περίοδο για την Ελλάδα. Εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, τότε τα προβλήματα θα δυσκολέψουν την ήδη προβληματική καθημερινότητα των νησιωτών που έχουν αποκοπεί από την ηπειρωτική χώρα.