«Μάχη» με το χρόνο δίνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης καθώς θέλουν να προλάβουν να μαζέψουν τα περισσότερα σκουπίδια από τους δρόμους, ώστε η πόλη να είναι καθαρή για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης και 28ης Οκτωβρίου. Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έως και σήμερα το πρωί έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.500 τόνοι απορριμμάτων, ωστόσο στους δρόμους εξακολουθούν να βρίσκονται άλλοι 5.000 τόνοι, εξαιτίας των πολυήμερων κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Τα σκουπίδια στις περισσότερες γειτονιές σχηματίζουν βουνά και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Στάθη Παππά, ήδη έχει καθαριστεί το ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ όλο το βάρος έχει πέσει πλέον στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου αλλά και στην παραλιακή οδό, εκεί όπου θα γίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις και η παρέλαση.

«Στις γειτονιές έχουμε σοβαρό πρόβλημα, τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά. Προσπαθούμε να βάλουμε μία τάξη, όμως δεν προλαβαίνουμε. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι σε καλή κατάσταση, μαζέψαμε τα σκουπίδια και πλύναμε τους δρόμους και τις πλατείες για να μην υπάρχει δυσοσμία. Θέλω να πιστεύω ότι έως το τέλος της εβδομάδας, όλη η πόλη θα είναι καθαρή», πρόσθεσε ο κ.Παππάς.

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκονται οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου μπήκε ευκολότερα μία «τάξη» στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.