«Δεν υπάρχουν παρακρατικοί και προβοκάτορες στα Σώματα Ασφαλείας», είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Αθανάσιος Κοκκαλάκης, αναφερόμενος στις καταγγελίες της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας.   

«Δεν νοείται να έχουν περάσει τόσες δεκαετίες, να έχουν περάσει από τον υπουργικό θώκο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και σήμερα Προστασίας του Πολίτη και από τη θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας όλα αυτά τα χρόνια τόσα πρόσωπα και να μην έχει αποκαλυφθεί τίποτα, εάν υπήρχε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Παπουτσής, ζήτησε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, την κα Ράικου, να διερευνηθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες» είπε ο κ. Κοκκαλάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5.  


Σε ερώτηση για τη στάση της Αστυνομίας σχετικά με τα πανό που αναρτήθηκαν σε γήπεδα με υβριστικά συνθήματα κατά των πολιτικών απάντησε: «Δεν είναι θέμα μεγάλης σπουδής. Είναι θέμα υποχρέωσης που έχει η Αστυνομία στα πλαίσια της συμμετοχικής της δράσης στη διεξαγωγή των αγώνων. Δεν μπαίνουμε στη λογική της ανάρτησης του πανό. Το τι απαγορεύεται ή επιτρέπεται προβλέπεται άλλωστε στον Κανονισμό Ποδοσφαίρου. Γενικώς δεν επιτρέπεται η ανάρτηση πανό με υβριστικό ή αντεθνικό περιεχόμενο».  


Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, αναφερόμενος στην εγκληματικότητα, σημείωσε πως «έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ενώ υπάρχει και ποιοτική αύξησή της» και πρόσθεσε: «από την αρχή του έτους έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στον εισαγγελέα περισσότεροι από 10.800 κλέφτες και διαρρήκτες και πάνω από 1.500 ληστές. Έχουν εξαρθρωθεί πάνω από 380 εγκληματικές οργανώσεις -σπείρες, κατά το κοινώς λεγόμενο- που είτε λήστευαν είτε εξαπατούσαν κόσμο και θεωρώ ότι στη δράση των κακοποιών υπάρχει και η αντίδραση της Αστυνομίας».